Wat doen wij

Zorgpartners Midden-Holland, het Maasstad Ziekenhuis en Lelie zorggroep willen maatschappelijk betrokken zorgaanbieders zijn. Dat betekent dat wij de kennis, mensen en middelen die we in huis hebben niet alleen inzetten voor mensen dichtbij. Ook voor mensen elders in de wereld wenden we onze gaven en talenten aan.

We streven er ook naar onze medewerkers de gelegenheid te bieden aan projecten deel te nemen waardoor hun blik wordt verruimd en zij in een totaal andere context hun kennis en deskundigheid beschikbaar kunnen stellen.


Ons doel
We maken ons sterk voor het ontwikkelen van zorg voor kwetsbare ouderen en gehandicapten in de gemeenten Rubengera en Kibogora in Rwanda. Ouderen en gehandicapten krijgen in Rwanda nauwelijks aandacht. Onder hen heerst de grootste armoede. Veel kinderen hebben hun ouders verloren tijdens de genocide in de burgeroorlog van 1994 of door ziekten zoals AIDS en malaria. Opa’s en oma’s zorgen veelal voor deze kinderen.

We bieden ondersteuning aan het Kibogora ziekenhuis, met als doel dat er een volwaardig basisziekenhuis beschikbaar is voor de Rwandezen. Medewerkers van onze organisaties brengen twee keer per jaar een bezoek aan het ziekenhuis én aan de nabijgelegen polytechnische school. We geven les en trainen 'on the job' zodat de lokale zorgverleners hun werk nog beter kunnen doen. Het gaat vooral om verpleegkundige en paramedische vaardigheden.